Was weer eens een tijdje geleden dat ik dit had klaargemaakt .Ik raad je aan om voor een Belgische bloemkool te gaan .Franse geven bij het koken een indringende koolgeur af ,iets wat ik zelf heb ondervonden .
-1 bloemkool
-melk
-boter
-bloem
-nootmuskaat
-1 eigeel
-1 bloemkool
-melk
-boter
-bloem
-nootmuskaat
-1 eigeel
Bloemkool verdelen in partjes en steeltje inkorten met omliggend bladje verwijderen .Goed wassen in koud water .
Bloemkool laten koken en inprikken ,als je vork er gemakkelijk ingaat ,zijn ze klaar om af te gieten .
Maken van de saus ,gaat als volgt .
Evenveel boter als bloem gebruiken . Ik gebruik daarvoor een volle eetlepel boter ,deze laten smelten en bloem onder roeren .Melk met beetjes bijdoen ,zachtjes laten koken en laten indikken tot je zelf de dikte goed vind . Afwerken met 1 eigeel en nootmuskaat .
Bloemkool laten koken en inprikken ,als je vork er gemakkelijk ingaat ,zijn ze klaar om af te gieten .
Maken van de saus ,gaat als volgt .
Evenveel boter als bloem gebruiken . Ik gebruik daarvoor een volle eetlepel boter ,deze laten smelten en bloem onder roeren .Melk met beetjes bijdoen ,zachtjes laten koken en laten indikken tot je zelf de dikte goed vind . Afwerken met 1 eigeel en nootmuskaat .
Geen opmerkingen:
Een reactie posten