Vandaag peekesstoemp zoals wij zeggen en wortelpuree voor die de benaming niet kennen.De hoeveelheid die ik gemaakt heb kunnen 4 personen van eten .Wijzelf zijn maar met twee en de overschot vries ik dan gelijk erna in .Ik gebruik zelf polderaardappelen en heb ze even voor de gelegenheid in een vergiet gegooid zodat je ongeveer kan nagaan hoeveel aardappelen je nodig hebt .
Uiteraard wassen en in een veel grotere pot doen met wat water .Daarbij snijdt ik nog twee grote uien in kleine stukjes en voeg die toe .Ik maak wel nog werk om de wortelen af te schrappen en omdat deze heel dikke waren vierdeel ik ze ,om ze erna in dunne schijfjes te snijden .Hou ze niet te dik want ze moeten even snel gaar zijn als de aardappelen.Dunnere exemplaren gebruik je best 6 wortelen ,je ziet het niet echt maar de wortelen op de foto zijn enorm groot en dik.
Ik doe er een 1,5 theelepel zout bij en zet ze zo aan de kook.
Als de aardappelen gaar zijn ,afgieten en terug op vuur plaatsen om ze op te schudden zodat het teveel aan vocht eruit kan dampen.Dan alles door de passe-vit draaien .Afhankelijk naar het resultaat kan je ze nadat je ze terug op vuur zet wat melk toevoegen en goed omroeren dan.Als je ze invriest , zal ik zelf het teveel aan water dat er vanaf komt nadat ze ontdooit zijn ,afgieten om later te vervangen met melk zodat je geen nat doorgedrengde wortelpuree krijgt .Best wel een simpel gerechtje en met de ui erbij kan je niet veel mis doen ,het is een goede smaakmaker .
Geen opmerkingen:
Een reactie posten