woensdag 3 maart 2010

Cranberry saus


-Zakje cranberries
-Kristalisee suiker
-1 kopje water


Zelf lust ik de sauce het liefst dat hij nog ietsjes zurig is .Eigenlijk gebruik ik een pak minder suiker dan wat op het pakje soms voorgeschreven staat .Daar lees je meestal dat het gemaakt wordt met 1 kop water en 1 kop suiker .




Was de cranberries en haal de zacht geworden cranberries eruit .Gooi ze in een kookpot met 1 kop water en daarbij 3/4 kop suiker .Ik gebruik in mijn bewaardoos suiker het meetlepeltje 1/4 cup en doe daarvan 3 scheppen in .Maar voor wie geen cuplepels heeft kan je een gewone tas gebruiken en daarvan 3/4 suiker in afmeten.Zet deze op kook en eens de kook bereikt mag je dit iets lager verder laten pruttelen .Ongeveer +- 30 /40 minuutjes laten pruttelen en dan moet je eens proeven ,kan zijn dat je nog een beetje suiker moet toevoegen .Ik heb uieindelijk nog 1 afgestreken eetlepel bijgedaan .Je kan deze sauce in delen invriezen en later gewoon terug opwarmen.Als ik een overschotje heb ,zal ik deze ook steeds invriezen omdat ik die 3 to 4 lepels overschot kan gebruiken om een andere sauce mee te maken .Maar later meer daarover.Binden hoef je deze saus niet te doen ,hij zal zo al dik genoeg zijn .Is dit niet geval ,dan betekend dat dat je teveel water hebt gebruikt .Gebruik daarom een gewone tas en geen mok !Je kan deze saus zowel warm als koud serveren .Hij gaat uitstekend met ananas .Vergeet ook af en toe niet eens te roeren in de saus .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten