woensdag 3 maart 2010

Bewaarwafeltjes




-1 kg. bloem
-400gr.suiker
-1/2 kg harde solo
-2 zakjes bakpoeder(16gr elks )
-4 zakjes vanillesuiker (8gr elks )
-6 gesplitste eieren
-snuifje zout



Bloem met de suiker in een kom doen . De gesmolten bakboter eronder mixen met de bakpoeder en de vanillesuiker en het geel van het eieren en het zout goed ondereen mixen .Het eiwit opkloppen tot het eiwit stijf is en dan bij de rest eronder mengen met de mixer. Het deeg 24 uur laten rusten.Rol het tot een bol en omwikkel het met plasticfolie.De dag nadien , bolletjes ter grootte van een golfballetje rollen en bakken in het wafelijzer.



Echt voor lekkerbekken .



Resultaat is ook het best met Solo bakboter , bakboter van de aldi blijven de wafeltjes te vettig .Zoals met alle patisserie is de geur in huis om honger van te krijgen.




Helemaal geen moeilijk recept ,je hebt alleen een goed wafelijzer nodig , fonduevork haal je snel die wafel even los van het ijzer en zoals ik hier een goeie sous chef die helpt met de voorbereidingen hahaha

Geen opmerkingen:

Een reactie posten