dinsdag 24 juni 2014

Wildstoverij

Ingredienten:

-  1 kg everzwijnvlees van de bout (of ree)
- 1 ui
- tijm
- laurier
- rozemarijn
- boter
- peper en zout
- 1 fles rode wijn
- water
- 3 eetl. bloem
- 1 eetl. bosbessenconfituur
- balsamicoazijn
- 1 eetl. PH wildbouillon
- kleine uitjes
- 1 bakje champignons ( blokjes)
- 200g spekblokjes


Snij het vlees in grote gelijke stukken.Marineer het 12 uur in een halve liter rode wijn , de fijngesneden uien,de tijm,laurier en rozemarijn.
Smelt 2 eetl. boter in een grote stoofpan . Kruid het vlees met peper en zout en bak 5 a 6 minuten aan elke kant.Doe de ui en de kruiden van de marinade mee in de pan en stoof ze mee aan.
Strooi de bloem over het vlees heen en roer alles goed door mekaar.Blus met het marinadevocht en de rest van de rode wijn en voeg er water aan toe tot het geheel volledig onderstaat.
Voeg de bosbessenconfituur , balsamicaazijn en de PH wild bouillon toe en roer goed.
Laat dit even opkoken en 1.5u tot 2 uur pruttelen.
Bak het spek aan,samen met de champignons.Voeg dit op het einde toe aan het stoofpotje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten