Ingredienten:
- Springvorm van 24cm(rond)
- 500g All-in Luxebrood (Aveve)
- 4g droge gist
- 250ml water
Vulling:
- 40g chocoladedruppels
- 40g geroosterde hazelnoten
Rooster de hazelnoten 5 a 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200C°.
Laat ze afkoelen en verwijder velletjes. Doe de hazelnoten in een plastic zakje en maak ze fijn met een deegrol over te rollen.
Voeg de ingredienten voor het deeg te samen en kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand.Of kneed 10 minuten lang met een kneedmachine.Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.Druk het deeg plat en hak het in stukken.Doe de chocoladedruppels en fijngehakte hazelnoten bij.Voeg alles samen en maak geheel bolvormig.Dek weer af en laat 15 minuten rusten.Verdeel het deeg in 8 bolletjes van ca. 60g.
Vet de springvorm in en leg in midden een bolletje en leg de overige er in een kring omheen.Laat nogmaals 30 minuten rijzen .
Verwarm de oven voor op 200C°.Strijk de bolletjes in met losgeklopt ei en bak de broodjes 20 minuten op 200C°.
maandag 23 juni 2014
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten