donderdag 26 juni 2014

Appel-bessencrumble

Ingredienten :


- 500 g zoete appels
- 250 g gemengde bosvruchten
- 100 g fijne suiker
- 150 g zandkoekjes (sprits)
- 1dl appelsap
- 50 g ongezouten boter
- kaneelpoeder


Verwarm de oven voor op 180C°.
Schil de appels,verwijder het klokhuis,snij in plakjes.Stoof ze even in 1/4 van de boter.Schep er een mespuntje kaneel door.Doe er de bosvruchten,de suiker en het appelsap bij.Laat 5 minuten zachtjes koken .Schep het fruit uit het sap en verdeel het over 4 vuurvaste kommetjes.Laat het sap op middelhoog vuur inkoken tot het stroperig wordt.Lepel het over het fruit.
Verkruimel de koekjes en vermeng ze met de rest van de boter.Strooi de kruimels op het fruit.Zet 15 minuten in de oven op 180C°,of tot de crumble goudbruin is.Serveer warm of lauw.

Opwarmen kan een tiental minuten in de oven op 150C°.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten