dinsdag 24 juni 2014

Berlijnse bollen

Ingredienten:

Voor 20 a 24 bollen

- 1 kg bloem
- 50g gist
- 4.5dl water
- 2 eieren
- 10g zout
- 80g boter
- 80g suiker
- plasticfolie
- bloemsuiker
- banketbakkersroom


Doe de bloem in een kom.Los de gist op in 1dl lauw water.
Maak een kuiltje in de bloem,doe de eieren,de opgeloste gist en de rest van het water (3.5dl)bij.Strooi het zout op de randen van de bloem.
Schik de zachte boter op de randen van de bloem en voeg er de suiker toe.Meng nu alles met de hand en kneed het geheel tot een homogene massa.
Doe het deeg in een kom en trek er plasticfolie over.Laat het 20 a 25 minuten rijzen in een oven op 35 a 40C°.Verdeel het deeg in drieen,maak er lange worsten van en snij tien gelijke stukken uit elke worst.
Bol ieder stuk zorgvuldig op,zodat je mooie ronde Berlijnse bollen verkrijgt.
Schik de bolletjes op een bebloemde plaat of bakpapier.
Laat ze opnieuw rijzen tot ze de juiste grootte hebben.Leg er een droge handdoek over.
Bak de bollen per vier in een nieuw frituurvet op 180C°.Bak ze 4 minuten aan ene kant en 4 minuten aan de andere kant.
Haal de bollen uit het vet en schik ze op een vel keukenpapier om het overtllig vet op te slorpen.Laat ze voldoende afkoelen en snij ze in tween.Beleg de bollen met banketbakkersroom.Bestrooi met veel bloemsuiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten