Ik maak steeds de pastasalade met sla en koop daarvoor de Romeinse sla . Die houd lang crispy en gezien wij maar met ons tweetjes zijn , kunnen we gemakkelijk 2 dagen eten van die schotel .Vind je geen Romeinse sla (te vinden in de delhaize ) kun je gemakkelijk ijsbergsla nemen ,maar zeker geen gewone krop sla omdat die te snel week word .Ik heb lang gesleuteld aan dit recept en telkens met andere ingredienten eens geprobeerd en dan die de bovenhand haalde eruit gehaald . Nu is het natuurlijk wel zo ,iets wat mij net iets te sterk smaakt ,kan voor iemand anders weer een extraatje zijn . Dus heb je graag een ander ingredient erbij , proberen maar . Zo lust ik heel graag gele paprika maar in dit recept kwam het te sterk smakend over .
Het is zo'n ideaal receptje als je zoals ik de sla/tomaat beu zijt om te eten .Ideaal om klaar te maken bij een barbecue ook ,dit maak ik steeds met de grote komkommer/ajuinen salade erbij .Omdat ik van onze reizen naar Amerika me ook bevoorraard met wat Ranch dressing ,gebruik ik die tesamen met mayonaise in dit recept maar in het begin gebruikte ik daarvoor gewoon weg effi fijne kruiden dressing .Ben je van Antwerpen en wil je de Ranch Dressing hebben ,op de Prins Boudewijnlaan vind je een Amerikaans voedingwinkeltje en die verkopen dat daar .(American Foodstore /Wilrijk).
Ingredienten :
- 1 Romeinse sla , fijn gesneden
- 1 grote tomaat (ontdaan van vel en pitjes )
- 1 blikje ananas op siroop ( in partjes gesneden )
- 3 zuur/zoete augurkjes (fijn gesneden )manlief lust het anders niet
- 2,5 eetlepels zuur/zoete uitjes
- Jonge kaasblokjes (ong. 3 grote eetlepels )
- Enkele rauwe champignons ( fijn gesneden )
- 2 tot 3 schalullekes / bosuitje of pijpajuintjes (fijn gesneden )
- 1 eetlepel mayonaise
- 3 eetlepels ongeveer ranch dressing (vind je die niet kan je eventueel Effi dressing nemen )
- beetje zout en zwarte peper
- 1 cup spiraal macaroni ( kan ook natuurlijk strikjes of andere vormen zijn )
De eerste keren dat ik dit recept maakte ,deed ik er ook een klein blikje tonijn in en ondanks wij niet echte viseters zijn ,smaakte dit zeer zeker af in het recept .Alleen doe ik het er nu niet meer in omdat ik dit meestal maak voor bij een barbecue en met al dat vlees vond ik de vis er net iets teveel aan .Maar smaken doet het zeker indien je het erbij doet !
Ik kook de macaroni en spoel die nadien goed onder water om het garen te doen stoppen .
Snij en was de sla . Doe die ik een grote schaal met de spiraaltjes . Pel de tomaat en verwijder de pitjes en snij die in kleinere blokjes en doe die bij de sla .
Ananas snijden , augurkjes in kleine blokjes doen, kaasblokjes maken , champignons pellen en fijn snijden ,bosuitjes fijn snijden en dit met de zuur/zoete uitjes allemaal bij de sla mengen .
Beetje zout en peper toevoegen .
Sauzen toevoegen ,dit is wat op gevoel .Als je deze schotel vroeg klaar maakt ,even proeven voor eten want de macaroni kan de saus opnemen ,zodat je eventueel nog ietjes bij moet doen .
Note :
Je kan eventueel nog tonijn bijvoegen indien je dat wenst of gepluist kip die je eventueel nog op overschot had staan .
Koel bewaren en er kan gemakkelijk 2 dagen van gegeten worden als je een crispy sla gebruikt .
Note 2: Als je liefst voor iets pittiger wil gaan ,kan je eventueel wat chilisaus/hot sauce onder mengen !
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten