Ik plaats eerst het recept op basis van 1 komkommer en achteraan eindig ik weliswaar met hetzelfde recept maar dan gemaakt met 2 en 2/3 van een komkommer ,om het net niet moeilijk genoeg te maken zijn het geen 3 volledige komkommers.
Ik maak meestal het eerste recept omdat we maar met zijn tweetjes zijn en daarvan zeker 2 keer kunnen eten .Je kan het een weekje in de koelkast houden .Het andere recept gebruik ik als ik een barbecue heb en meer mensen aan tafel heb ,dan is het eerste gewoonweg te weinig .
Mijn man lust geheel geen komkommer tot ik dit klaarmaakte en hij vind het zelfs heel lekker .Het is heel fris en kan een dag op voorhand bereid worden .
Ingredienten :
- 1 komkommer
- 1 ui gemiddelde grootte
- 1/3 cup suiker ( 5 eetlepels en 1 theelepel )
- 1/3 cup azijn
- 1/3 van een theelepel selderzaad (geen zout )
- 1 theelepel afgestreken zout
Schil de komkommer en snij die in dunne plakjes .Pel de ui en snij die in ringen en voeg die bij de komkommer .
Voeg daarbij de suiker en azijn en selderzaad en zout . Hou dit afgedekt in de koelkast .Roer eventueel eens om .
Je zal zien dat later de sap van de komkommer zich mengt met de azijn en suiker en veel meer vloeistof bijkomt .
Ik maak dit evenwel dezelfde dag klaar om te eten maar normaal gezien maak je het een dag ervoor klaar zodat alles goed kan intrekken .
Ingredienten voor een grotere hoeveelheid:
- 7 cups komkommer of 2 komkommers en 2/3 van een derde komkommer
- 3 uien
- 1 cup suiker (16 eetlepels )
- 1 theelepel selderzaad
- 1 eetlepel zout
Maak dit op dezelfde wijze klaar als het vorige .
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten