Ik gebruik voor het maken van de spinaziestoemp gehakte diepvriesspinazie . Daar neem ik 10 blokjes van die ik in een schaal laat ontdooien ,neem ik uren op voorhand uit de vriezer . Bij het ontdooien komt water vrij dat ik later zal afgieten zodat de aardappelen niet te vochtig worden .
Als aardappel gebruik ik polderaardappelen ,die zijn bloemig en hebben ook niet de eigenschap om vocht vast te houden .Schil aardappelen en was de aardappelen .Zout ze en zet ze aan de kook .Als ze zachtgekookt zijn ,afgieten maar wel terug op vuur zetten om ze uit te drogen .
Voeg dan de spinazie toe ,ongeveer 3/4 ervan en kijk of er nog meer bijhoeft .Dit is naar eigen smaak en hoe graag je ze donker hebt of niet . Vind je de puree te droog ,voeg dan melk toe en goed omroeren . Je kan nog eventueel afsmaken met wat peper .
Op je bord nemen we bij de spinaziestoemp steeds mosterd als afsmaker .
Omdat we zelden worst eten , nemen we dit wel bij de stoemp omdat dit goed erbij past .
Overschot kan je 's anderdaags eten op een boterham .
Geen opmerkingen:
Een reactie posten