dinsdag 20 september 2011
Selder in tomatensaus
Ingredienten :
- 1 Stoofselder of witte selder
- 4 tomaten
- eventueel gehakt
- zout
- peper
- eventueel maizena of sausbinder
- boter
Werkwijze :
Selder in kleinere stukken snijden/breken waardoor je de draden mee verwijderd .
Selder wassen . Tomaten ontvellen en in kleine stukjes snijden .
Selder even koken en daarvoor zet ik selder meteen op en laat het 3 minuten koken en dan afgieten .
Door dit te doen worden de achtergelaten draden zachter .In dezelfde pot wat boter laten smelten en de selder even laat stoven/zweten . Selder net onder water zetten en tomaten toevoegen met zout en peper . Laatste beide toch net iets meer dan een snuifje .
Als je vindt dat je saus te weinig kleurt ,dien dan nog 1 tomaat toe .
Bolletjes gehakt rollen en bijvoegen in de pot ,water bijvoegen indien nodig.
Dit alles toch zeker 1 uur zachtjes laten pruttelen ,eventeel af en toe wat water toevoegen als het vocht in de pot teveel verdampt .
Je voelt met je vork of de selder zacht is of proeft even snel en je kan indien de saus te lopend is wat aandikken met maizena of sausbinder .
Zelf maak ik het gerecht klaar zonder gehakt ,ik lust het niet net zoals balletjes in de soep maar ik heb het voor gemak hier wel bijgezet wanneer je het bijvoegd voor die het wel graag eten .Thuis gebruikte ze er gemengd gehakt voor .
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten