Ik ben er dol op .Al moet ik bekennen dat ik meestal altijd start met verse groente maar met schorseneren ik me beperkt tot een bokaal .Komt dan ook bijna wekelijks op ons menu en maak het meestal klaar met loze vink en gekookte aardappelen .
Ingrediƫnten :
-Bokaal schorseneren
-Melk
-Boter
-Bloem
-Citroensap
Je start met maken van een roux .Ik gebruik daarvoor 1 eetlepel boter die ik rustig laat smelten om evenveel bloem er bij te doen .Als je beide goed hebt gemengd ,laat je dit nog even op vuur staan .Niet al te hevig uiteraard maar met het even verder op te warmen ,zal je de bloemsmaak eruit halen .Dan neem ik de melk (die komt meestal recht uit de koelkast) en giet er beetje bij beetje bij en meng met een garde het mengsel tot een vloeibare saus .Je doet dit steeds in stappen en als de saus terug ingedikt is ,giet je wat terug melk bij .
Wij zelf preferen een dikke saus en zullen tijdig stoppen want ze moet nog afgewerkt worden met citroensap .
De bokaal schorseneren goed afgieten zodat weinig tot niets vocht meekomt .Dit om te vermijden dat je saus te lopend wordt.
Citroensap toevoegen gebeurt op smaak maar meestal giet ik ook 4 eetlepels,soms 5 citroensap erbij .Als de saus te dik blijft ,kan je altijd nog melk bijdoen later .
Het komt erop neer om te proeven en je moet net wat zurigheid opvangen maar ook niet te fel natuurlijk .
Zoals je ziet komt er geen zout of peper bij .
Geen opmerkingen:
Een reactie posten