Stoofvlees
-1 kg rundsstoofvlees
-2 zakjes stoofvleeskruiden
-beetje zout ,peper en 2 tot 3 blaadjes laurier
-ui
-sausbinder of maizena
Een vrij grote ui in stukjes snijden .
Die bak ik nogal heel bruin aan ,om die donkere kleur van de saus te krijgen .
Als de ui klaar is , gaat daarop het vlees en zet ik het volledig onder met water.
Ik voeg dan nog peper toe ( strooi wat peper over heel de oppervlakte van het water )en zout en dan de stoofvleeskruiden met de laurierblaadjes.
Dit alles laat ik pruttelen en dit kan gemakkelijk 3 uur opstaan tot je voelt dat het vlees mals is geworden.Het kan best zijn dat je eventueel nog wat water moet toevoegen ,als deze wat te veel verdampt is .
Nog wat aandikken met donkere sausbinder of maizena en klaar is kees..
-1 kg rundsstoofvlees
-2 zakjes stoofvleeskruiden
-beetje zout ,peper en 2 tot 3 blaadjes laurier
-ui
-sausbinder of maizena
Een vrij grote ui in stukjes snijden .
Die bak ik nogal heel bruin aan ,om die donkere kleur van de saus te krijgen .
Als de ui klaar is , gaat daarop het vlees en zet ik het volledig onder met water.
Ik voeg dan nog peper toe ( strooi wat peper over heel de oppervlakte van het water )en zout en dan de stoofvleeskruiden met de laurierblaadjes.
Dit alles laat ik pruttelen en dit kan gemakkelijk 3 uur opstaan tot je voelt dat het vlees mals is geworden.Het kan best zijn dat je eventueel nog wat water moet toevoegen ,als deze wat te veel verdampt is .
Nog wat aandikken met donkere sausbinder of maizena en klaar is kees..
Geen opmerkingen:
Een reactie posten