Ingrediënten :
- 1 1/2 cups all-purpose flour
- 1/2 cup kristalsuiker
- 2 tablespoon bakpoeder
- 1/2 teaspoon zout
- 1/2 cup melk
- 1/4 cup olie ( arachide olie gebruikt )
- 1 Large ei
- 1/2 teaspoon vanilla extract (liquidvorm )
- 1 cup blueberries
- 1 tablespoon dikke korrel suiker
Verhit de oven op 175C° . Vet en bloem een broodpan in ( 21 x 11,5cm ).
Meng bloem, kristalisé , bakpoeder en zout in een kom . Voeg dan de melk , olie, ei en vanilla toe aan de droge mix tot het deeg juist gemengd is , gebruik hiervoor een klopper met de hand .
Droog de blueberries af en neem 1 teaspoon of bloem en meng dit onder de berries . Voorzichtig doe je dan de berries onder het deeg al vouwend . Doe dit nu in de broodpan . Neem dan de dikke korrel suiker en besprenkel boven op het deeg .
Bak in voorverwarmde oven voor ongeveer 60 tot 70 minuten lang . Gebruik een tandenstoker om te testen of er nog deeg aan blijft plakken .
Laat de pan dan 15 minuten afkoelen ,alvorens het op een rack verder te laten afkoelen .
Bewaren in vershoudfolie .
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten