Ingrediënten :
-drumsticks
-1/2 cup karnemelk
-1/4 cup vegetable oil
-Dash of hot pepper (had ik niet dus heb sambal oelek gebruikt ,2 theelepels)
-1 teaspoon paprika
-1/2 teaspoon salt
-1/4 teaspoon black pepper
-3/4 cup all purpose flour/bloem
-1 teaspoon uienpoeder
-1/2 teaspoon knoflookpoeder
Karnemelk , olie en hot pepper sauce mengen . Hierin de drumsticks laten marineren , liefst 24u op voorhand (ik heb het 6uur gedaan ).
Oven voorverwarmen op 425F°(220C°) .Ik heb gebruik gemaakt van de plaat met bakpapier op maar ik ga volgende keer dit op de rack proberen .
Meng paprika, bloem, zout en pepper ,knoflookpoeder en uienpoeder ,draai de drumsticks in dit mengsel en leg ze dan op de overplaat .
Bak ze 50 minuten waarvan 40 minuten op 220C° en de resterende 10 minuten op 200C° . Je kan ze koud of warm eten .
Mijn oordeel was mmmm ze waren echt wel lekker en ik zal dit zeker nog eens maken .
Alleen vond ik ze iets te laf ,te weinig zout maar van de rest van kruiding echt wel goed . Achteraf zag ik andere recepten die geen olie gebruiken in hun karnemelk en ik ga dat de volgende keer er ook uit laten ,blijkt niet nodig te zijn . En ik ga ook een ander mengsel gebruiken om in te rollen want deze kwam er toch af .Dus daar ga ik nog even wat op uittesten . Maar al bij al heeft het echt wel goed gesmaakt en het komt zeker nog eens terug op mijn bord te liggen .
Geen opmerkingen:
Een reactie posten