Ingrediënten :
-1 grote ui of 2 kleinere
-2 grote tomaten of 3 kleinere
-kleine hoeveelheid paprika
-2 doosjes gepelde tomaten (400 gr. elks )
-1 doosje tomatenconcentraat ( 70 gr. )
-1 doosje gesneden champignons
-600gr gemengd gehakt
-nootmuskaat
-spaghettikruiden
-Provençaalse kruiden
-zout
-cayennepeper
-ketchup
-miracolli pikante saus (750gr. )
Voorafje :
Eerst en vooral koop ik drie verschillende kleuren van paprika's .Ik ontdoe ze van hun pitten en vel en versnij ze in kleine stukjes en vries ze dan in .Ik zorg als ze ingevroren zijn dat ze als een worstje verpakt zijn ,zodat ik 1/4 van kan afbreken om dit te gebruiken in de spaghettisaus .
Werkwijze :
De ui wordt gesnipperd en gestoofd in wat boter ,daarbij doe ik iets later de bevroren paprikadeeltjes bij .Dit laat ik even aansudderen zodat alles goed gegaard is .
Ondertussen pel ik de tomaten ,ontdoe ze van hun pitjes en versnij ze klein en gooi ze mee in de pot .Als dit even aangestoofd is ,voeg ik de gepelde tomaten bij (zijn ook versneden) en laat deze ook even sudderen voor de volgende doos erin gaat .
Dit laat ik toch zeker een kwartiertje sudderen om het teveel aan water te verdampen .Niet al te hoog vuur en zeker af en toe gaan roeren .
Kruiden met zout (toch voldoende toevoegen) , beetje nootmuskaat ,reaal strooien met Provençaalse kruiden en ook een ferme strooi van de spaghettikruiden .Wees voorzichtig met de cayennepeper ,hiervan zeker niet te gretig bijstrooien.Bij dit alles voeg ik nog eens enkele eetlepels ketchup toe en als het even staan sudderen heeft ,ook de geconcentreerde tomatenpuree.
Op allerlaatst voeg ik de uitgelekte champignons toe .
Het gemengd gehakt in kleine balletjes rollen en toevoegen .Dit moet toch een 15 minuten sudderen voor het gaar is .
Als dat bijna gedaan is ,mag de miracollisaus er dooreen .
De saus is het best de dag nadien en omdat het over een hele grote hoeveelheid gaat ,kan je gemakkelijk de rest invriezen om later nog eens te gebruiken .
-1 grote ui of 2 kleinere
-2 grote tomaten of 3 kleinere
-kleine hoeveelheid paprika
-2 doosjes gepelde tomaten (400 gr. elks )
-1 doosje tomatenconcentraat ( 70 gr. )
-1 doosje gesneden champignons
-600gr gemengd gehakt
-nootmuskaat
-spaghettikruiden
-Provençaalse kruiden
-zout
-cayennepeper
-ketchup
-miracolli pikante saus (750gr. )
Voorafje :
Eerst en vooral koop ik drie verschillende kleuren van paprika's .Ik ontdoe ze van hun pitten en vel en versnij ze in kleine stukjes en vries ze dan in .Ik zorg als ze ingevroren zijn dat ze als een worstje verpakt zijn ,zodat ik 1/4 van kan afbreken om dit te gebruiken in de spaghettisaus .
Werkwijze :
De ui wordt gesnipperd en gestoofd in wat boter ,daarbij doe ik iets later de bevroren paprikadeeltjes bij .Dit laat ik even aansudderen zodat alles goed gegaard is .
Ondertussen pel ik de tomaten ,ontdoe ze van hun pitjes en versnij ze klein en gooi ze mee in de pot .Als dit even aangestoofd is ,voeg ik de gepelde tomaten bij (zijn ook versneden) en laat deze ook even sudderen voor de volgende doos erin gaat .
Dit laat ik toch zeker een kwartiertje sudderen om het teveel aan water te verdampen .Niet al te hoog vuur en zeker af en toe gaan roeren .
Kruiden met zout (toch voldoende toevoegen) , beetje nootmuskaat ,reaal strooien met Provençaalse kruiden en ook een ferme strooi van de spaghettikruiden .Wees voorzichtig met de cayennepeper ,hiervan zeker niet te gretig bijstrooien.Bij dit alles voeg ik nog eens enkele eetlepels ketchup toe en als het even staan sudderen heeft ,ook de geconcentreerde tomatenpuree.
Op allerlaatst voeg ik de uitgelekte champignons toe .
Het gemengd gehakt in kleine balletjes rollen en toevoegen .Dit moet toch een 15 minuten sudderen voor het gaar is .
Als dat bijna gedaan is ,mag de miracollisaus er dooreen .
De saus is het best de dag nadien en omdat het over een hele grote hoeveelheid gaat ,kan je gemakkelijk de rest invriezen om later nog eens te gebruiken .
Geen opmerkingen:
Een reactie posten